Ajax 3-3 Marseille Dubbel Aubameyang

.

De 1e ronde van de groepsfase van de UEFA Cup werd gespeeld op het thuisveld van Ajax tegen Marseille. Deze wedstrijd kan worden omschreven als een doelpuntenstrijd die eindigde in een 3-3 gelijkspel.ac milan shirt

De prestaties van Ajax in de competitie zijn dit seizoen niet zo goed als het zou moeten zijn, met slechts één overwinning, één verlies en twee gelijke spelen in hun eerste vier wedstrijden, en staan momenteel op de 12e plaats in de Nederlandse Eredivisie. Marseille daarentegen is ongeslagen in de competitie, met twee overwinningen en drie gelijke spelen. Het ontslag van Marcelino, de manager van Marseille, vanwege een incident met een extremistische fan was echter een grote klap voor de ploeg.

Beide ploegen hadden het moeilijk in deze wedstrijd, maar toonden een indrukwekkende kracht en vechtlust. Ajax koos voor een 433-formatie, waarbij Borges, Brobeyi en Belvin het aanvalstrio vormden, Tasirovic, Bogues en Taylor het centrale middenveld vormden en Gaye, Shurtaro, Hatto en Sousa in de achterhoede startten. Holt nam de rol van startende keeper op zich. Marseille koos daarentegen ook voor een 433-formatie, met Alli, Aubameyang en Ndiaye in de aanvalslinie.

Ajax opende de score in de 9e minuut van de wedstrijd. Borghese benutte een uitstekende mogelijkheid en schoof de bal rustig in de linkerbenedenhoek van het doel, waardoor Ajax goed uit de startblokken kwam. In de 20e minuut scoorde Ajax opnieuw, dit keer was het Borghese die profiteerde van een voorzet van Sousa en de bal met een kopbal in de rechterbenedenhoek van het doel schoof. De hoekschoppen van Ajax waren perfect.

Marseille brak de voorsprong van Ajax echter in de 23e minuut. Ali gaf de bal aan Clos, die door twee verdedigers heen brak en de bal vanuit een kleine hoek in de verre hoek van het doel schoot. Het doelpunt was een prachtig staaltje van individuele vaardigheid. Zes minuten later werd het schot van Ndiaye geblokt door het doel. Marseille maakte gelijk in de 38e minuut, toen Aubameyang een laag schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in de hoek van het doel schoot. Aan het einde van de eerste helft was de stand 2-2. Ajax had 53% van het balbezit in de eerste helft en had een hoge kwaliteit van schoten, met 3 van de 6 op doel, terwijl Marseille 12 schoten had in de eerste helft, waarvan 7 op doel.
De tweede helft begon met Ajax dat opnieuw de leiding nam in de 52e minuut. Borges brak uit bij de achterlijn en zette voor naar de achterste paal, waar Taylor naar binnen stapte en een schot loste dat het net raakte ondanks dat de keeper de bal aanraakte. Hoewel de keeper de bal aanraakte, belandde de bal toch in het net. Ajax nam weer de leiding. In de 66e minuut miste Berwin een goede kans om de voorsprong te vergroten, want zijn schot vanaf het midden van het strafschopgebied werd door de keeper weggewerkt. Marseille maakte in de 78e minuut weer gelijk. Aubameyang schoot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de verre hoek van het net voor zijn tweede doelpunt. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

De wedstrijd toonde de kracht en vechtlust van zowel Ajax als Marseille. Ajax toonde een uitstekende aanvalskracht in de wedstrijd, terwijl Marseille het vooral moest hebben van het tweede doelpunt van Aubameyang. Ajax toonde hun aanvallende kracht in de wedstrijd, terwijl Marseille op gelijke hoogte kwam door het tweede doelpunt van Aubameyang. Het gelijkspel was een goed resultaat voor beide ploegen.

Ajax had meer balbezit en de betere schoten gedurende de wedstrijd, maar Marseille toonde hun ontembare geest en speelde gelijk met Aubameyang. Ongeacht het resultaat liet de wedstrijd een diepe indruk achter op de toeschouwers, met een geweldige prestatie van beide ploegen op het veld.

Als gevolg van deze felle competitie behaalden zowel Ajax als Marseille belangrijke punten in de eerste groepsfase van de UEFA Cup. Hoewel de prestaties van Ajax in de competitie minder goed zijn dan ze zouden moeten zijn, zijn hun prestaties in de Europa League minder goed dan ze zouden moeten zijn. De prestaties van Ajax in de competitie zijn niet bevredigend, maar hun prestaties in de Europese fase worden nog steeds verwacht. Marseille, aan de andere kant, staat voor een moeilijke situatie met het vertrek van hun manager, maar de eenheid en vechtlust van hun spelers in de wedstrijd bracht het team een sprankje hoop. vechtlust van de spelers in de wedstrijd bracht een sprankje hoop voor het team.